Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ



ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ
« ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ»

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄
Ίδρυση-Επωνυμία-Έδρα-Σφραγίδα-Σκοποί-Μέσα-Πόροι

Άρθρο 1Ο
Επωνυμία – Έδρα

Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία « ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ» του οποίου η έδρα ορίζεται η Νικόπολη του Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης.
Η σφραγίδα του Συλλόγου είναι στρόγγυλη και φέρει περιμετρικά τον τίτλο: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ»  ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ και στο μέσον το έτος ίδρυσης του Συλλόγου 2011.

Άρθρο 2Ο

Σκοποί
  1. Η πνευματική, μορφωτική και πολιτιστική ανάπτυξη των μελών του Συλλόγου.
  2. Η έρευνα και εκμάθηση παραδοσιακών και μοντέρνων χορών, της μουσικής, η καταγραφή, η μελέτη και η διάσωση των ηθών και των εθίμων από τα μέρη καταγωγής των πολιτών της Νικόπολης.
  3. Η δημιουργία χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων και συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδας
  4. Η μελέτη και προβολή των προβλημάτων της περιοχής και ο συντονισμός της δράσης για τη λύση τους.
  5. Η συμμετοχή σε συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες, ομιλίες και σε οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση που προάγει τον πολιτισμό και έχει σχέση με τα προβλήματα της περιοχής.
  6. Η δημιουργία τμήματος νεολαίας, ζωγραφικής, θεάτρου, σκάκι, δημοσιογραφίας, γλυπτικής, κεραμικής, χειροτεχνίας, βυζαντινής μουσικής, αγιογραφίας, αθλητισμού κλπ
  7. Προσπάθεια ανάδειξης των ταλέντων των μελών στους διάφορους τομείς.
  8. Η φροντίδα για την καλλιέργεια και ανάπτυξη σύγχρονων μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης.
9.   Η καλλιέργεια σχέσεων κατανόησης, κοινωνικής και επαγγελματικής αλληλεγγύης και αγάπης μεταξύ των μελών.
  1. Η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με άλλους Συλλόγους της πόλης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδος και η συμπόρευση μαζί τους με στόχο την προώθηση και ρύθμιση ζητημάτων που αφορούν τον πολιτισμό.
  2. Η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με πολιτιστικές κινήσεις και οργανισμούς του εξωτερικού, που επιδιώκουν ίδιους ή παρόμοιους σκοπούς.
  3. Η συμμετοχή σε ευρύτερες ενώσεις Ελληνικές ή Διεθνείς με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.
  4. Η αναβάθμιση της περιοχής στους τομείς: υγείας, σχολικής στέγης, εκκλησίας, χώρου πρασίνου, καθαριότητας, φωτισμού, ένταξης στο σχέδιο πόλης της Ευξεινούπολης κ.λ.π.
  5. Η διαφύλαξη και αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος.
  6. Μεγάλος στόχος η ανέγερση Πολιτιστικού Κέντρου στη Νικόπολη, όπου θα στεγαστούν και θα οργανωθούν όλα τα τμήματα του Συλλόγου.


Άρθρο 3Ο

Μέσα για την πραγμάτωση των στόχων

  1. Η ανάπτυξη επιμορφωτικής δραστηριότητας στους τομείς του πολιτισμού και της παράδοσης.
  2. Η διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων, ομιλιών και διαλέξεων και η δημοσιοποίησή τους από τα Μ.Μ.Ε.
  3. Η διοργάνωση πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εκδρομών και η δημιουργία χορευτικών συγκροτημάτων.
  4. Η ανάπτυξη συνεργασίας με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, άλλους συλλόγους που επιδιώκουν παρεμφερείς στόχους, την τοπική αυτοδιοίκηση, μη κυβερνητικές οργανώσεις αλλά και με άλλους δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς.
  5. Η διαβίβαση αιτημάτων και υπομνημάτων στις αρμόδιες αρχές και τους φορείς της χώρας.
  6. Η καθιέρωση βραβείων και επαίνων για τα μέλη του σωματείου που επιδεικνύουν ζήλο για την προώθηση των σκοπών του συλλόγου.
  7. Η δημιουργία ιστοσελίδας απ όπου τα μέλη θα εκφράζουν τις απόψεις τους για διάφορα θέματα που αφορούν το Σύλλογο και τα προβλήματα της περιοχής.
  8. Η έκδοση περιοδικού εντύπου με τις δραστηριότητες του Συλλόγου.
  9. Κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια και δραστηριότητα που θα αποβλέπει στην επίτευξη των σκοπών του Συλλόγου.

Άρθρο 4ο

Πόροι του Συλλόγου
 Πόροι του Συλλόγου θεωρούνται :
 α. Οι τακτικές ετήσιες συνδρομές των μελών και η δαπάνη εγγραφής τους.
 β. Οι έκτακτες συνδρομές των μελών.
 γ. Τα εισοδήματα που προέρχονται από περιουσία του Συλλόγου.
 δ. Οι δωρεές, κληρονομιές, κληροδοσίες προς το Σύλλογο.
 ε.  Πάσης φύσεως επιχορηγήσεις ή επιδοτήσεις προς το Σύλλογο.
Σημ. : Οι πόροι των παραγράφων γ΄ και δ΄ γίνονται δεκτοί με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, άλλως με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Το ύψος των ποσών των παραγράφων α και β καθορίζονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Άρθρο 5ο

Οικονομική Διαχείριση

α.  Η διαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου ενεργείται με βάση τον προϋπολογισμό εσόδων και εξόδων που συντάσσεται από το Διοικητικό Συμβούλιο και εγκρίνεται από την Γενική Συνέλευση, ισχύει δε από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους.
β.
 Μέχρι που να εγκριθεί ο προϋπολογισμός του νέου έτους, οι εισπράξεις και πληρωμές μπορεί να γίνονται με βάση τον προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους.
γ.
 Ο ισολογισμός και απολογισμός κάθε έτους, καθώς και η έκθεση της  Εξελεγκτικής Επιτροπής, υποβάλλονται υποχρεωτικά για έγκριση στη Γενική Συνέλευση μέσα σε τρεις (3) μήνες από τη λήξη του οικονομικού έτους.
δ.
 Οι πόροι εισπράττονται αφού εκδοθεί για κάθε περίπτωση διπλότυπο γραμματίου είσπραξης, σφραγισμένο με την σφραγίδα του Συλλόγου, που υπογράφεται από τον Ταμία και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου.
ε.
 Από τους πόρους κρατείται στο Ταμείο του Συλλόγου χρηματικό ποσό μέχρι 500 ευρώ και το υπόλοιπο κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό.
στ.
 Η ανάληψη χρημάτων από τράπεζα ή πιστωτικό ίδρυμα ενεργείται με εξουσιοδότηση του Ταμία ή  άλλου μέλους από το Δ.Σ.
ζ.
 Δαπάνη θεωρείται έγκυρη εφόσον γι' αυτήν έχει ληφθεί απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου για ποσό μικρότερο από 1.500 ευρώ, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, απαιτείται απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.
η.
 Σε έκτακτες περιπτώσεις ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου με τη σύμφωνη γνώμη του Ταμία και του Γενικού Γραμματέα, μπορεί να πραγματοποιήσει δαπάνη μέχρις 500 ευρώ και να ζητήσει εκ των υστέρων τη σχετική έγκριση.


ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄
Μέλη-Δικαιώματα & Υποχρεώσεις-Πειθαρχικές ποινές-Διαγραφή

Άρθρο 6Ο

Μέλη του Συλλόγου
1.Τακτικά Μέλη
α. Μπορούν να γίνουν όσοι μένουν ή εργάζονται στην περιοχή της Νικόπολης του Δήμου Παύλου Μελά και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
β. Τα τακτικά μέλη έχουν δικαίωμα να μετέχουν στις συζητήσεις των Γενικών Συνελεύσεων, να εκλέγουν και να εκλέγονται. Έχουν δικαίωμα να προτείνουν οτιδήποτε κρίνουν πως συντελεί στην εκπλήρωση των σκοπών του Συλλόγου με έγγραφη πρότασή τους προς τα όργανα της διοίκησης και να παίρνουν τις απαντήσεις.
γ. Τα τακτικά μέλη αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν από την ημέρα εγγραφής τους στο Μητρώο Μελών του Συλλόγου. Το δικαίωμα του εκλέγεσθαι το αποκτούν μετά την παρέλευση δύο (2) μηνών από την εγγραφή τους στο Μητρώο Μελών του Συλλόγου.
2.Ιδρυτικά Μέλη
Τα ιδρυτικά μέλη είναι αυτά που συνέβαλαν και υλοποίησαν την ιδέα της σύστασης του Συλλόγου και έχουν υπογράψει το ιδρυτικό καταστατικό. Έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τα τακτικά μέλη με εξαίρεση ότι αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στα όργανα του Συλλόγου από την υπογραφή της ιδρυτικής πράξης του.
3.Αρωγά Μέλη-Φίλοι Συλλόγου
Ανακηρύσσονται όσοι ενισχύουν οικονομικά ή με άλλους σημαντικούς τρόπους και μέσα το Σύλλογο, στην εκπλήρωση των στόχων του. Τα αρωγά μέλη μπορούν να μετέχουν τιμητικά στις Γενικές Συνελεύσεις με δικαίωμα λόγου, όχι όμως με δικαίωμα ψήφου.
4.Επίτιμα μέλη
Ανακηρύσσονται όσοι προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες προς το Σύλλογο και έχουν σημαντική συμβολή στην εκπλήρωση των στόχων του. Για την απόκτηση της ιδιότητας του επιτίμου μέλους απαιτείται απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Τα μέλη αυτά, είτε οποιοσδήποτε άλλος τίτλος όπως του επιτίμου Προέδρου, Γραμματέα, Ταμία, μετέχουν στα όργανα του Συλλόγου αλλά η παρουσία τους έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα.
5.Απλά συμμετέχοντα μέλη
Είναι τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν στις δράσεις των τμημάτων που λειτουργούν στο Σύλλογο χωρίς να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και το δικαίωμα λόγου στις Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου.


Άρθρο 7ο

Δικαιώματα Μελών
Τα μέλη του Συλλόγου  δικαιούνται :
 α. Να μετέχουν ισότιμα στις Γενικές Συνελεύσεις με την προϋπόθεση να έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Σύλλογο.
 β. Να εκφράζουν τις απόψεις τους με ψήφο.
 γ. Να εκλέγουν τα αιρετά μέλη του Συλλόγου.
 δ. Να εκλέγονται μεταξύ των αιρετών μελών του.

Άρθρο 8ο

Υποχρεώσεις
  Μελών
Τα μέλη του Συλλόγου οφείλουν :
 α. Να συντελούν στην εκπλήρωση των σκοπών του Συλλόγου.
 β. Να παρίστανται στις συνεδριάσεις του Συλλόγου.
 γ. Να συμμετέχουν στις ενέργειες  του Συλλόγου.
 δ. Να καταβάλλουν την δαπάνη εγγραφής τους στο Σύλλογο.
 Τα μέλη που διαγράφονται και ξαναεγγράφονται πριν περάσει έτος δεν υποχρεούνται να επανακαταβάλλουν την δαπάνη εγγραφής.
 ε. Να καταβάλλουν τη χρηματική τους συνδρομή και τυχόν έκτακτες συνδρομές στο Σύλλογο που αποφασίζονται από τη Γενική Συνέλευση.
Σημ.
 Τα επίτιμα μέλη δεν υποβάλλονται σε καμία οικονομική επιβάρυνση.
 στ. Να επιδεικνύουν μεταξύ τους συναδελφική συμπεριφορά και αλληλεγγύη.
 ζ.  Να συμμορφώνονται με την νομοθεσία που αφορά τα Σωματεία και τις διατάξεις του Καταστατικού, τις αρχές του Συλλόγου και τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης των μελών.
Κάθε παράβαση των διατάξεων του νόμου που αφορά τα Σωματεία και το Καταστατικού, επισύρει τον πειθαρχικό έλεγχο των υπευθύνων.

Άρθρο 9ο

Πειθαρχικός Έλεγχος
Ο πειθαρχικός έλεγχος ασκείται από το Διοικητικό Συμβούλιο και σε εξαιρετική περίπτωση, κατά την κρίση του, από την Γενική Συνέλευση των μελών και συνίσταται:
 α. Στην επίπληξη.
 β. Στην προσωρινή αποβολή από το Σύλλογο για χρονικό διάστημα μέχρις ενός έτους.
 γ. Στην οριστική του διαγραφή από το Σύλλογο.
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου εξαιρείται αν με το πρόσωπο που κρίνεται :
 1. Συνδέεται με συγγένεια μέχρι τετάρτου βαθμού.
 2. Έχει ζητηθεί και έχει συναινέσει το Διοικητικό Συμβούλιο.
Η
  διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου κινείται από το Διοικητικό Συμβούλιο ή με εντολή της Γενικής Συνέλευσης.
Εναντίον της αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου για επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων, χωρεί εντός δύο (2) μηνών, προσφυγή ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης.
Οι αποφάσεις που αφορούν την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου, λαμβάνονται με μυστική ψηφοφορία.




Άρθρο 10ο

Διαγραφή Μελών

α.  Το Διοικητικό Συμβούλιο για σπουδαίο λόγο, από αυτούς που αναφέρονται στο Καταστατικό και την σχετική νομοθεσία που αφορά τα Σωματεία μπορεί να αποφασίσει την διαγραφή μέλους από το Σύλλογο.
β.
 Η διαγραφή μέλους αποφασίζεται κυρίως :
Αν επί ένα (1) έτος δεν εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς το Σύλλογο.
Αν αναπτύσσει δραστηριότητα αντίθετη με τους σκοπούς του σωματείου.
γ.
 Μέλος που διαγράφεται ξαναεγγράφεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου εφόσον έχουν εκλείψει οι λόγοι διαγραφής του ή αυτοί που απομένουν είναι ήδη ασήμαντοι.


ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄
ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Άρθρο 11ο

Γενική  Συνέλευση
Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει για κάθε θέμα που δεν προβλέπεται από το νόμο ή το παρόν καταστατικό σε άλλα όργανα. Ασκεί τον έλεγχο και την εποπτεία στα άλλα όργανα του Συλλόγου.
Η Γ.Σ. έχει αποκλειστική αρμοδιότητα:
α. Να εγκρίνει τον απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ.
β. Να εκλέγει τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, της Εξελεγκτικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου.
γ. Να αποφασίζει για την έγκριση του προϋπολογισμού και του ισολογισμού και να κρίνει για την απαλλαγή ή όχι του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη με βάση την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
δ. Να αποφασίζει για κάθε τροποποίηση του καταστατικού.
ε. Να αποφασίζει για τη διάλυση του Συλλόγου.
στ.
 Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο και κυρίαρχο όργανο του Συλλόγου. Δι' αυτού εκδηλώνεται η θέληση των μελών.
ζ.
 Απαρτίζεται από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα που εκλέγονται πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνελεύσεως από τα παρόντα μέλη της, καθώς και από τα παρόντα μέλη του Συλλόγου.
η.
 Η Γενική Συνέλευση συνέρχεται τακτικά μεν μια (1) φορά τον χρόνο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, έκτακτα δε όταν το ζητήσει το Διοικητικό Συμβούλιο.
θ.
 Τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης μπορεί να ζητήσουν και τα τακτικά μέλη του Συλλόγου με έγγραφη αίτηση του ενός τετάρτου (1/4) των μελών καθώς επίσης η Εξελεγκτική  Επιτροπή σε περίπτωση διαχειριστικής ανωμαλίας. Η αίτηση περί συγκλήσεως απευθύνεται στο Διοικητικό Συμβούλιο και πρέπει να αναφέρει τα θέματα που θα συζητηθούν. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο οφείλει να συγκαλέσει τη Γενική Συνέλευση μέσα σε δέκα (10) ημέρες
ι.  Τα τακτικά μέλη καλούνται στην Γενική Συνέλευση με ανακοίνωση του Δ.Σ. που αναρτάται στα γραφεία του Συλλόγου ή στην ιστοσελίδα του, δέκα (10) ημέρες τουλάχιστον νωρίτερα .Τα έκτακτα και επίτιμα μέλη καλούνται με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο.
ια.
 Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα θέματα ημερήσιας διάταξης καθώς επίσης ο χρόνος και ο  τόπος σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης.
ιβ. Στη Γενική Συνέλευση συζητούνται θέματα που αναφέρονται αποκλειστικά στην πρόσκληση. Αυτά ορίζονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου είτε οίκοθεν είτε εφόσον προταθούν από το ένα πέμπτο (1/5) τουλάχιστον του αριθμού των τακτικών μελών και μάλιστα δέκα ημέρες πριν από την συζήτηση.
ιγ.
 Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των μελών μπορεί να προσβληθούν ενώπιον του Δικαστηρίου, εάν έχουν ληφθεί κατά παράβαση της νομοθεσίας ή των διατάξεων του Καταστατικού αυτού.

Άρθρο 12ο

Συνεδρίαση Γενικής Συνέλευσης

α.  Τα μέλη του Συλλόγου προσέρχονται αυτοπροσώπως στη Γενική Συνέλευση και υπογράφουν στο σχετικό Βιβλίο.
β.
 Η Γενική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία αν παρίσταται το ένα δεύτερο και ένας (50% +1) τουλάχιστον των οικονομικά τακτοποιημένων τακτικών μελών.
 Εάν κατά την πρώτη Συνέλευση δεν σχηματισθεί απαρτία, αυτή επαναλαμβάνεται με τα ίδια απολύτως θέματα μετά από επτά (7) ημέρες στον ίδιο τόπο, χωρίς πρόσκληση και βρίσκεται σε απαρτία με οποιοδήποτε αριθμό παρόντων μελών. 
γ.
 Οι αποφάσεις λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά στο Καταστατικό, με φανερή πλειοψηφία. Σε περίπτωση ισοψηφίας, υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου της Συνέλευσης.
δ.
 Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των μελών που αναφέρονται σε αρχαιρεσίες, σε εκλογή οργάνων του Σωματείου, σε θέματα εμπιστοσύνης, σε έγκριση λογοδοσίας ή σε προσωπικά θέματα λαμβάνονται με μυστική ψηφοφορία.
ε.
   Κατά την διεξαγωγή μυστικής ψηφοφορίας παρίστανται μόνο τα τακτικά μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου.
στ.
 Θεωρούνται άκυρες οι αποφάσεις που λαμβάνονται κατά παράβαση των διατάξεων του Καταστατικού αυτού.
ζ.
 Τα πρακτικά συνεδριάσεως υπογράφονται από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης και παραδίδονται στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Άρθρο 13ο

Αρμοδιότητες Γενικής Συνέλευσης

α.  Η  Γενική Συνέλευση όταν συνεδριάζει συζητεί θέματα που φέρονται ενώπιόν της για συζήτηση.
β.
 Θέματα που απορρίπτονται από την Γενική Συνέλευση μπορεί να ξανασυζητηθούν.
γ.
 Η Γενική Συνέλευση έχει γενική αρμοδιότητα.
δ.
 Θέματα που συζητούνται αποκλειστικά στην Γενική Συνέλευση είναι :
 1. Έγκριση του οικονομικού προϋπολογισμού, ισολογισμού, απολογισμού.
 2. Απολογισμός του έργου του Διοικητικού Συμβουλίου μετά από κάθε λήξη του έτους.
 3. Η έγκριση δαπάνης ποσού μεγαλύτερου από 1.500 ευρώ 
 ε. Η κτήση από επαχθή αιτία, κινητών ή ακινήτων αξίας  άνω των 2.000 ευρώ.
 στ. Η εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
 ζ. Η εκλογή μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
 η.  Η εκλογή μελών εφορευτικής επιτροπής όταν διενεργούνται εκλογές.
 θ.  Η εποπτεία και ο έλεγχος της διοίκησης του Συλλόγου.
 ι. Η παύση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής για σπουδαίο λόγο ή βαριά παράβαση καθηκόντων ή ανικανότητα.
 ια. Οι προσφυγές κατά των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.
 ιβ. Η άσκηση πειθαρχικού ελέγχου κατά των μελών του Συλλόγου.
 ιγ. Η επιβολή εκτάκτων εισφορών.
 ιδ. Η απόφαση για προσχώρηση σε ενώσεις ημεδαπές ή ξένες.
 ιε. Η τροποποίηση του Καταστατικού του Συλλόγου.
 ιστ. Η έγκριση εσωτερικών κανονισμών.
 ιζ. Η αναστολή των εργασιών του Συλλόγου.
 ιη. Η διάλυση του Συλλόγου.
 Στις περιπτώσεις ιδ, ιε, ιστ, ιζ  για να ληφθεί απόφαση απαιτείται η συμμετοχή στην ψηφοφορία του μισού αριθμού των μελών τουλάχιστον και ενός (1) επί πλέον (τακτικών) και η πλειοψηφία των τριών τετάρτων (3/4) αυτών (καταστατική πλειοψηφία).

Άρθρο 14ο

Διοικητικό Συμβούλιο

α. Ο Σύλλογος διοικείται από εννεαμελές (9) Διοικητικό Συμβούλιο με τριετή θητεία, που απαρτίζεται από έναν (1) Πρόεδρο, έναν (1) Αντιπρόεδρο, ένα (1) Γενικό Γραμματέα, έναν (1) Ταμία και πέντε (5) Συμβούλους που είναι όλοι άμισθοι και εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου μεταξύ των τακτικών μελών με τρεις (3) αναπληρωτές τους.
β.
 Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που απέρχονται αναπληρώνεται από τα αναπληρωματικά κατά την σειρά της εκλογής τους.
γ.
 Η ιδιότητα του Προέδρου, Αντιπροέδρου καθώς και του Γενικού Γραμματέα και του Ταμία δεν μπορούν να συμπίπτουν στο ίδιο πρόσωπο.
δ.
 Tα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι αλληλεγγύως υπεύθυνα για την πορεία των εργασιών του Συλλόγου, εκτός εάν παρέστησαν κατά τη λήψη συγκεκριμένης απόφασης και διαφώνησαν και η διαφωνία τους αυτή καταχωρήθηκε στα πρακτικά.
ε.
 Το Διοικητικό  Συμβούλιο συνεδριάζει τακτικά μεν μια (1) φορά το μήνα, εκτάκτως δε όταν το κρίνει αναγκαίο ο Πρόεδρος ή το ζητήσουν εγγράφως πέντε (5) μέλη του. Βρίσκεται σε απαρτία εφόσον είναι παρόντα πέντε (5) τουλάχιστον μέλη του.
στ.
 Τον Πρόεδρο, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, αναπληρώνουν κατά σειρά ο Αντιπρόεδρος ή ο Γενικός Γραμματέας.
ζ.
 Οι αποφάσεις λαμβάνονται με πλειοψηφία των παρόντων μελών και σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου.
η.
 Σε περίπτωση που συζητηθεί θέμα που αφορά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, αυτό καλείται μεν κανονικά, αλλά δεν συμμετέχει στην συνεδρίαση.
θ.
 Για κάθε συνεδρίαση τα μέλη ειδοποιούνται πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες νωρίτερα είτε με έγγραφες προσκλήσεις που αναφέρουν και τα θέματα ημερησίας διατάξεως, είτε με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο.
ι.
 Σε τελείως έκτακτες περιπτώσεις τα μέλη καλούνται και κατά την ίδια ημέρα της συνεδριάσεως με οποιοδήποτε μέσο.
ια.
 Μέλος που δεν προσέρχεται επί τρεις (3) συνεχείς τακτικές ή έκτακτες συνεδριάσεις, θεωρείται ότι έχει παραιτηθεί, εκτός εάν κωλύεται για λόγους σοβαρούς και το κώλυμα γνωστοποιείται έγκαιρα στον Πρόεδρο.
ιβ.
 Σε περίπτωση που παραιτηθούν οκτώ (8) από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μαζί με τους αναπληρωματικούς, την διοίκηση του Σωματείου αναλαμβάνει προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή και διενεργούνται αρχαιρεσίες.
ιγ.
  Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν επιτρέπεται να είναι υπάλληλοι του Συλλόγου, ούτε να συμβάλλονται με αντάλλαγμα, με αμοιβή ή με κέρδος.
Ιδ. Η ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. αναστέλλεται εφόσον το μέλος είναι υποψήφιος σε πολιτικές εκλογές (Εθνικές, Αυτοδιοικητικές) και επανέρχεται στο Δ.Σ. εάν δεν εκλεγεί.



Άρθρο 15ο

Αρμοδιότητες Διοικητικού Συμβουλίου

 Το Διοικητικό Συμβούλιο :
 α. Διοικεί το Σύλλογο.
 β. Ασκεί τον πειθαρχικό έλεγχο των μελών του Συλλόγου και σε περίπτωση που αδυνατεί, τον έλεγχο αυτό ασκεί η Γενική Συνέλευση.
 γ. Αποφασίζει την  εγγραφή των μελών καθώς και την διαγραφή τους.
 δ. Δια του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα συγκαλεί τις συνεδριάσεις της Γενικής Συνέλευσης.
 ε. Εκτελεί τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης.
 στ. Έχει την επιμέλεια της τηρήσεως των διατάξεων του Καταστατικού.
 ζ. Ενημερώνει σύμφωνα με τον νόμο τις κρατικές Αρχές για θέματα που οι νόμοι επιβάλλουν.
 η. Διορίζει, από τα μέλη του Συλλόγου, επιτροπές για την αντιμετώπιση θεμάτων του Συλλόγου.
 θ. Διαχειρίζεται την περιουσία του Συλλόγου.
 ι. Αποφασίζει την διάθεση των δαπανών για την πραγματοποίηση των σκοπών του Συλλόγου.
 ια. Προσδιορίζει  και ιεραρχεί τα θέματα που υλοποιεί Σύλλογος.
 ιβ. Καθορίζει το ύψος και το δικαίωμα εγγραφής των μελών του Συλλόγου καθώς και τις έκτακτες εισφορές και γενικά αναπροσαρμόζει τα χρηματικά ποσά που αναφέρονται στο Καταστατικό σε νέα δεδομένα.
 ιγ. Αποφασίζει για την εκπροσώπηση του Συλλόγου ενώπιον τρίτων, των κρατικών Αρχών και των Δικαστηρίων.
 ιδ. Διορίζει νομικό σύμβουλο του Συλλόγου ή άλλους επιστημονικούς ή τεχνικούς συμβούλους.
 ιε. Διοργανώνει ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.
 ιστ. Προτείνει τα επίτιμα μέλη του Συλλόγου στην Γενική Συνέλευση.
 ιζ. Επιλαμβάνεται κάθε θέματος που σχετίζεται με το Σύλλογο.

Άρθρο 16ο

Αρμοδιότητες Προέδρου

 Ο Πρόεδρος :
 α. Συγκαλεί μαζί με τον  Γενικό Γραμματέα, το Διοικητικό Συμβούλιο και τις γενικές Συνελεύσεις των μελών σε τακτικές ή έκτακτες συνεδριάσεις.
 β. Φροντίζει για την εκτέλεση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης των μελών.
 γ. Εκπροσωπεί το Σύλλογο ενώπιον των τρίτων ή των κρατικών Αρχών, εκτός εάν για συγκεκριμένη περίπτωση αποφασίσει διαφορετικά το Διοικητικό Συμβούλιο ή η Γενική Συνέλευση.
 δ. Συνομολογεί και υπογράφει συμβάσεις, εκτελώντας αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.
 ε. Διεξάγει με τον Γενικό  Γραμματέα και υπογράφει την αλληλογραφία.
 στ. Παρακολουθεί και ελέγχει τα οικονομικά του Συλλόγου.
 ζ. Υπογράφει με τον  Ταμία τα εντάλματα πληρωμών, τις επιταγές.
 η. Υπογράφει με τον Ταμία τα εντάλματα εισπράξεων.
 θ. Κινεί, συνυπογράφοντας με τον Ταμία, τον λογαριασμό ταμιευτηρίου.
 ι. Ελέγχει τα βιβλία του ταμείου.
 ια. Καλεί την Εξελεγκτική Επιτροπή για έλεγχο των οικονομικών του Συλλόγου.
 ιβ. Αποφασίζει την ανάθεση αρμοδιοτήτων του στον Αντιπρόεδρο.
Κατά τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο -όταν απουσιάζει ή κωλύεται- αναπληρώνουν κατά σειρά ο Αντιπρόεδρος ή ο Γενικός Γραμματέας.


Άρθρο 17ο

Αρμοδιότητες Αντιπροέδρου
Ο Αντιπρόεδρος αναπληρώνει τον Πρόεδρο όταν απουσιάζει ή κωλύεται, σε όλα τα καθήκοντα και τα δικαιώματά του.

Άρθρο 18ο

Αρμοδιότητες Γενικού Γραμματέα

Ο Γενικός Γραμματέας :
 α. Έχει την διεύθυνση της Γραμματείας του Συλλόγου.
 β. Φροντίζει για την αλληλογραφία του Συλλόγου υπογράφοντας μαζί με τον Πρόεδρο.
 γ. Τηρεί τα πρακτικά συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.
 δ. Τηρεί την σφραγίδα του Συλλόγου και σφραγίζει τα έγγραφα.
 ε. Συνεργάζεται με τα όργανα του Συλλόγου και παρέχει σε αυτά κάθε απαιτούμενο  στοιχείο.
 στ. Φυλάσσει τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης, του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εφορευτικής Επιτροπής καθώς επίσης τις εκθέσεις της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
 ζ. Είναι συνυπεύθυνος με τον Πρόεδρο για την ακριβή τήρηση των βιβλίων και στοιχείων του Συλλόγου.
Τον Γενικό Γραμματέα -όταν απουσιάζει ή κωλύεται- αναπληρώνει ένας από τους Συμβούλους που
  ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο.


Άρθρο 19ο

Αρμοδιότητες Ταμία

Ο Ταμίας :
 α. Έχει την διαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου.
 β. Ενεργεί πληρωμές και εισπράξεις βάσει ενταλμάτων πληρωμής και γραμματίων εισπράξεως  που υπογράφονται από τον Πρόεδρο και τον ίδιο.
 γ. Κινεί με τον Πρόεδρο τον λογαριασμό που ο Σύλλογος τηρεί στο Ταμιευτήριο.
 δ. Θέτει στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής, της Γενικής Συνέλευσης, του Προέδρου, όταν του ζητηθεί, κάθε στοιχείο που αφορά την οικονομική κατάσταση του Συλλόγου.
 ε. Τηρεί τα Βιβλία που ορίζει ο νόμος και το Καταστατικό και είναι συνυπεύθυνος με τον Πρόεδρο για την οικονομική κατάσταση του Συλλόγου.
  στ. Υποβάλλει κάθε τρίμηνο συνοπτική περιγραφή της καταστάσεως των οικονομικών του Συλλόγου στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Τον Ταμία -όταν κωλύεται ή απουσιάζει- αναπληρώνει ένας από τους Συμβούλους που ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Άρθρο 20ο

Αποζημίωση Μελών Διοίκησης

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή της Ελεγκτικής Επιτροπής δεν επιτρέπεται να παρέχουν υπηρεσίες στο Σωματείο με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή εργολαβίας ή  να συνάπτουν με τον Σύλλογο συμβάσεις που συνεπάγονται λήψη ανταλλάγματος.


Άρθρο 21ο

Εξελεγκτική Επιτροπή

α. Η Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγεται από την Γενική Συνέλευση των μελών μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο και αποτελείται από τρία (3) μέλη και δύο (2) αναπληρωτές τους.
β.
 Η Εξελεγκτική Επιτροπή ελέγχει την οικονομική κατάσταση του Συλλόγου και συντάσσει σχετική έκθεση που την θέτει υπόψη της Γενικής Συνέλευσης των μελών.
γ. Ο έλεγχος αυτός ενεργείται μετά από παραγγελία ή αυτεπαγγέλτως οποτεδήποτε. Υποχρεωτικά ενεργείται έλεγχος πάντοτε κατά την λήξη του οικονομικού έτους προκειμένου με σχετική έκθεση που ανακοινώνεται στα μέλη του Συλλόγου πέντε (5) ημέρες τουλάχιστον πριν από την σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης να τεθούν υπόψη του Συλλόγου τα πορίσματα.
δ. Η Εξελεγκτική Επιτροπή
  σε περίπτωση διαχειριστικών ανωμαλιών, με έγγραφο που απευθύνεται στο Διοικητικό Συμβούλιο ζητεί την σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης προκειμένου να θέσει υπόψη της τα πορίσματα. Το Διοικητικό Συμβούλιο στην περίπτωση αυτή, οφείλει να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση εντός είκοσι (20) ημερών.


Άρθρο 22ο

                                                            Τμήμα Νεολαίας Συλλόγου
α. Μέλη του Τμήματος Νεολαίας του Συλλόγου μπορούν να γίνουν όσοι μένουν ή εργάζονται στην περιοχή της Νικόπολης του Δήμου Παύλου Μελά και έχουν ηλικία  από 15 έως 18 ετών. Αυτοί έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. του τμήματος Νεολαίας του Συλλόγου
β. Τα μέλη της Νεολαίας που είναι άνω των 18 ετών μπορούν να είναι και τακτικά μέλη του Συλλόγου και να έχουν δικαίωμα ψήφου στις διαδικασίες των Γενικών Συνελεύσεων.
γ. Το τμήμα Νεολαίας διαθέτει εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας μέσα στα πλαίσια των σκοπών και των στόχων του Συλλόγου, δικό του εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο με τριετή θητεία και τις ίδιες αρμοδιότητες με το Δ.Σ. του Συλλόγου.
δ. Οι εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. του τμήματος Νεολαίας γίνονται ταυτόχρονα με τις εκλογές του Συλλόγου.



ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄
Αρχαιρεσίες

Άρθρο 23ο

Εκλογή Αιρετών Μελών του Συλλόγου

α.  Όσοι επιθυμούν να εκλεγούν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ή της Εξελεγκτικής Επιτροπής, υποβάλλουν σχετική αίτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο μέσα σε προθεσμία που ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο υπό τον όρο να έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς  το Σύλλογο.
β.
 Τα ονόματα των υποψηφίων με αλφαβητική σειρά και ξεχωριστά για το Διοικητικό Συμβούλιο ή την Εξελεγκτική Επιτροπή γνωστοποιούνται έγκαιρα στα μέλη, καταχωρούνται σε ενιαίο ψηφοδέλτιο.
γ.
 Με μυστική ψηφοφορία, με το σύστημα της απλής αναλογικής, τα μέλη του Σωματείου εκλέγουν τα αιρετά μέλη σημειώνοντας στο αριστερό του ονόματος -με σταυρό- τα πρόσωπα  της προτιμήσεώς τους, έως επτά (7) για το Διοικητικό Συμβούλιο και έως τρεις (3) για την Εξελεγκτική Επιτροπή.
δ.
 Επιτυχόντες ανακηρύσσονται αυτοί που με την σειρά έχουν πάρει τους περισσότερες ψήφους. Οι εννιά (9) από αυτούς αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο και οι επόμενοι τρεις (3) είναι αναπληρωματικά μέλη, επίσης οι τρεις (3) πρώτοι από τον πίνακα της Εξελεγκτικής Επιτροπής αποτελούν τα τακτικά της μέλη και οι επόμενοι δύο (2) τα αναπληρωματικά.
ε.
 Σε περίπτωση ισοψηφίας αυτός που πέτυχε αναδεικνύεται με κλήρωση που γίνεται ανάμεσα σε αυτούς που ισοψήφησαν.
στ.
 Όσοι εκλέγονται στο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτούνται σε σώμα  και κατανέμουν μεταξύ τους τις αρμοδιότητες, που αναφέρονται στα σχετικά άρθρα του καταστατικού.

Άρθρο 24ο

Εφορευτική Επιτροπή

α.  Την ευθύνη των εκλογών έχει η Εφορευτική Επιτροπή που εκλέγεται με φανερή ψηφοφορία από την τακτική Γενική Συνέλευση αρχαιρεσιών που συγκαλείται κάθε τρία (3) χρόνια και αποτελείται από τρία (3) μέλη και δύο (2) αναπληρωματικούς. Της Εφορευτικής Επιτροπής προεδρεύει ο εκλεγόμενος από τα μέλη της Πρόεδρος. Τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής δε μπορεί να είναι υποψήφιοι για το Δ.Σ. και την Εξελεγκτική Επιτροπή.
β.  Η Εφορευτική Επιτροπή παραλαμβάνει από το Δ.Σ. τον εκλογικό κατάλογο με τα τακτοποιημένα ταμειακώς μέλη και μεριμνά για όλα τα σχετικά με την εκλογική διαδικασία.
γ. Ανακοινώνει επίσημα τον κατάλογο των υποψηφίων και εξετάζει την εγκυρότητα των υποψηφιοτήτων και τις τυχόν ενστάσεις για τον πίνακα υποψηφίων για το Δ.Σ. και την Εξελεγκτική Επιτροπή.
δ. Μετά την λήξη της ψηφοφορίας η Εφορευτική Επιτροπή προβαίνει στη διαλογή των ψήφων και ανακοινώνει το αποτέλεσμα. Ενστάσεις υποβάλλονται καθ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Στο τέλος συντάσσεται πρακτικό υπογράφεται από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής και παραδίδεται στο νεοεκλεγέν Δ.Σ..

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε΄
Τροποποίηση-Διάλυση
Άρθρο 25ο

Τροποποίηση Καταστατικού

α. Ο Σύλλογος έχει την ευχέρεια να τροποποιήσει το Καταστατικό με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και την καταστατική πλειοψηφία των τριών τετάρτων (3/4) των τακτοποιημένων μελών του.
β.
 Κάθε τροποποίηση ισχύει από την επομένη της εγγραφής της στα σχετικά Βιβλία του Πρωτοδικείου.




Άρθρο 26ο

                                                             Εσωτερικοί Κανονισμοί
α. Θέματα που αφορούν την εσωτερική λειτουργία του Συλλόγου μπορεί να ρυθμίζονται με εσωτερικούς κανονισμούς.
β. Οι Κανονισμοί αυτοί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου εισάγονται στην Γενική Συνέλευση για έγκριση και ισχύουν από την επομένη της δημοσιεύσεώς τους στο Πρωτοδικείο.

Άρθρο 27ο

                                                                     Διάλυση Σωματείου

α. Η διάλυση του Συλλόγου αποφασίζεται από την Γενική Συνέλευση των μελών
  ειδικά συγκαλούμενη για το σκοπό αυτό, η οποία στην προκείμενη περίπτωση βρίσκεται σε απαρτία αν είναι παρόντα τα (3/4) τουλάχιστον των μελών, η απόφαση λαμβάνεται με πλειοψηφία των (2/3) των παρόντων μελών.
β. Την διάλυση του Σωματείου προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο με το ένα πέμπτο (1/5) τουλάχιστον του αριθμού των τακτικών μελών, ή η Εξελεγκτική Επιτροπή σε περίπτωση σοβαρής διαχειριστικής ανωμαλίας.

Άρθρο 28ο

                                                          Τύχη Περιουσίας του Συλλόγου

 Η περιουσία του Συλλόγου σε περίπτωση διαλύσεως δε διανέμεται μεταξύ των μελών του. Για την τύχη της αποφασίζει η Γενική Συνέλευση των μελών του.

Άρθρο 29ο

                                                                        Γενικές Διατάξεις

α. Ο Σύλλογος δικαιούται να μετάσχει σε ευρύτερες ενώσεις Σωματείων ή ομοειδείς, ημεδαπές ή αλλοδαπές. Σχετικά αποφασίζει η Γενική Συνέλευση των μελών. Για την αντιπροσώπευση και τη σχέση των οργάνων με το Σύλλογο, εφαρμόζονται αναλογικά οι διατάξεις του Καταστατικού αυτού και οι σχετικοί νόμοι.
β. Πράξεις των οργάνων του Συλλόγου είναι ισχυρές και δεσμεύουν το Σύλλογο εφόσον μέσα στα πλαίσια της
  αρμοδιότητάς τους αποφασίζονται κατά τον χρόνο της θητείας τους.

Άρθρο 30ο
                                                                      Προσωρινή Διάταξη
 Η οικονομική επιβάρυνση των μελών του Συλλόγου μέχρι που να ληφθεί διαφορετική απόφαση καθορίζεται ως εξής :
 α. Δικαίωμα εγγραφής στο Σύλλογο για τα τακτικά μέλη το ποσό των 10 ευρώ.
 β. Εξαμηνιαία συνδρομή τακτικών μελών το ποσό των 10 ευρώ.

Άρθρο 31ο

                                                                        Τελική Διάταξη
Το Καταστατικό αυτό αποτελείται από τριάντα ένα (31) άρθρα εγκρίνεται σήμερα από τα ιδρυτικά μέλη στη Νικόπολη του Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης και υπογράφεται από τους παρακάτω :
  1. Αλεξανδρίδης Ιορδάνης                     
  2. Ιωσηφίδης Γρηγόριος
  3. Καλαϊτζίδης Νικόλαος
  4. Παπαδόπουλος Θεοφύλακτος
  5. Παπαδόπουλος Ντέμης
  6. Σαλβαράς Κων/νος
  7. Τεκίδης Ιωάννης
  8. Τοκατλίδης Δημήτριος
  9. Τσαχουρίδου Ελένη του Χρήστου
  10. Αποστολίδου Παρθένα
  11. Τσαχουρίδου Κανή
  12. Τσαχουρίδου Ελένη του Ιωάννη
  13. Κουρουγιαννίδης Αλέξανδρος
  14. Τσαχουρίδου Άννα
  15. Στεφανίδης Μωυσής
  16. Ιωαννίδης Σπυρίδων
  17. Μιακούσκιν Δημήτριος
  18. Πωγωνίδου Αθηνά
  19. Κεραμάρης Χρήστος
  20. Λαζαρίδου Ελένη
  21. Γαλιώνας Στέργιος
  22. Βαβούρα Δέσποινα
  23. Γεωργιάδου Αναστασία
  24. Βαρσαμίδης Κων/νος
  25. Γεωργιάδης Παναγιώτης
  26. Λιθοξοπουλου Δέσποινα
  27. Γκίνα Κωνσταντίνα
  28. Βαφειάδου Ελένη
  29. Καραπαναγιωτίδης Σταύρος
  30. Μουρατίδου Αναστασία
  31. Τσαχουρίδης Λάζαρος
  1. Τσαμπαρλής Σταύρος
  2. Ευθυμιάδης Ευθύμιος
  3. Οικονομίδου Αγάπη
  4. Μπρατάνη Κυράννα
  5. Τόμπουλας Απόστολος
  6. Κυριακίδου Κυριακή
  7. Καπλανίδου Αικατερίνη
  8. Σπυριδοπούλου Μαρία
  9. Πωγωνίδου Ελένη
  10. Βασιλειάδου Μαρία
  11. Καριοφυλάκη Βασιλική
  12. Πελιβανίδου Αφροδίτη
  13. Μπαλής Ιωάννης
  14. Καραγκούνης Σοφοκλής
  15. Ρακοπούλου Αθανασία
  16. Τσάλκας Αντώνιος
  17. Ντάσιου Ελένη
  18. Φουντουλάκη Ειρήνη
  19. Καλλινικίδης Αγαθάγγελος
  20. Τασούδης Θεόδωρος
  21. Ελευθεριάδου Κυριακή
  22. Σιδηρόπουλος Παύλος
  23. Καλαϊτζίδης Δημήτριος
  24. Κύρογλου Ευτυχία
  25. Θεοφανίδης Στέφανος
  26. Ιατρούδης Ιωάννης

Νικόπολη 27/02/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου